Store og små gryder
gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Okseinderlår, svinemørbrad,
kyllingebryst
Kød udskæres i pålægstynde skiver
eller som tynde wookstrimler og
anrettes i fade, hver for sig. Noget af
kødet kan også marineres.
Grønsagsbar
Alle grønsager snittes fint i
strimler/skiver og anrettes hver for sig
i skåle.
Rødløg i tynde ringe
Løg i tynde ringe
Porrer i tynde ringe
Hvidkål snittes i tynde strimler
Peberfrugt snittes i tynde strimler
Gulerødder snittes i tynde
strimler/rives, Champignon snittes i
tynde skiver
Bønnespirer skylles
Ananas skæres i små tern
Æbler skæres i tern
Bananer skæres i skiver
Tomater/datteriner halveres
Agurk skæres i tern
Iceberg snittes
rosiner, kokosmel, ærter og majs
hældes i skåle
Krydrede olier til marinering og
stegning
Chiliolie, hvidløgsolie, sesamolie,
ingefær-citronolie, karryolie.
Chiliolie
4 dl rapsolie, chilipulver eller
frisk/tørret chili efter smag,
finthakket. Olien blandes med valgt
chili og må gerne trække mindst et par
dage, tildækket.
Hvidløgsolie
4 dl rapsolie, 6-10 fed hvidløg, 2 tsk.
fint salt.
Olien blandes med presset hvidløg og
salt. Den kan også trække i flere dage
med hele hvidløgsfed.
Dressing til salaten.
Hvidløgsdressing
Syltet agurkedressing.
Hvidløgsdressing
7 dl creme fraiche,
2-3 fed hvidløg, knust
½ dl hakket persille
Lidt salt og citronsaft
Syltet agurkedressing
7 dl creme fraiche
2-3 tsk. Sød sennep, måske mere
3-4 syltede agurker, små tern
Evt. lidt finthakket løg
Lidt salt og sukker
Ris og nudler
Tilberedes efter pakningen
1 kg basmatiris
1 kg ægnudler
Ris og nudler holdes varme.
Kan bruges som tilbehør eller steges med på
panden.
Citronfromage
3 æggeblommer, pasteuriserede = 0,6 dl
3 æggehvider, pasteuriserede = 0,9 dl
100 g sukker
1 ½ citron, saften
4 blade husblas
2 dl fløde
Husblads udblødes i koldt vand. Læg husblas
enkeltvis ned i en gryde med 1 liter koldt vand.
Æggehvider piskes næsten stive.
Æggeblommer piskes lyse og luftige med
sukkeret.
Fløden piskes til skum.
Husblas, der er udblødt, knuges for vand og
kommes tilbage i gryden, men uden vand.
Smelt husblas ved lav temperatur.
Når husblads er smeltet, tilsættes citronsaften.
Mærk at blandingen er lillefingervarm.
Den lillefingervarme husblads blandes i
æggeblommeblandingen.
Derefter blandes stiftpiskede æggehvider i
æggeblommeblandingen.
Til sidst blandes fløden i
æggeblommeblandingen.
Hæld fromagen i skåle. Stil dem koldt til de
stivner.
Pynt: flødeskum og hakket chokolade
Sesamolie
4 dl rapsolie, ½ dl sesamfrø,
4 tsk. krydder -urtemix,
2 tsk. salt.
Sesamfrøene ristes let, på pande før de
blandes med olien.
Ingefær-citronolie
4 dl rapsolie, 2-3 tsk.
Revet ingefær, saft af ½ citron,
2 spsk. soya
Karryolie
4 dl rapsolie, 1 spsk. Karry, 2 tsk. salt
Bland karry med olie og salt.
Wook Amok - Wook Amok - Wook Amok.
Wookmaden fungerer ved at hver person har en pande. Derefter vælges kød, grønsager, frugt evt. ris
eller nudler på en tallerken.
Derefter krydrede olier.
Panden skal være varmet op, derefter steges indholdet fra tallerknen i lidt ekstra olie + evt. salt og
ekstra krydderier.
Stegetiden er ca. 5-7 min. Der vendes rundt i blandingen under stegetiden.
Husk at komme den færdige wookret på en ren tallerken. Derefter kan der suppleres med ris, nudler,
ekstra grønsager, frugt, dressing, olie krydderier osv.