Store og små gryder
gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Røggrillet
vildtrullesteg
1 fladt stykke kød eller tildannet stykke.
Hakket rødløg, rosmarin
Paprika, Himalayasalt, rosa peber,
Tranebær, hakkede valnødder, citronskal, husblads
Kødet drysses med de forskellige ingredienser. Husbladsblade lægges i blød i koldt vand.
Læg de udblødte husbladsblade ovenpå kødet og krydderierne. Rul kødet stramt som en
rullepølse.
Vikkel bomuldssnor om kødet.
Kødet drysses med salt, peber og paprika på ydersiden.
Læg 2 foliebakker med bøgesmuld på briketterne. Læg låget på grillen. Når bøgesmuldet
røger, lægges kødet på indirekte stegning med stegespid, til centrumstemperatur på 68-70
grader.
Vend kødet når halvdelen af tiden ca. er gået.
Køl rullestegen helt af i køleskabet under let pres.
Skær kødet som pålæg.
Kødretter