Store og små gryder
gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Madpandekager, 12-14 stk.
325 g hvedemel
1 lille tsk. salt
5 æg
6-7 dl mælk
Det hele piskes med håndmixer til klumpfrit dej. Dejen hviler i ca. 20 min. Før bagning.
Pandekagerne bages på en pande i lidt olie eller smør. Der bruges ¾-1 dl dej pr. pandekage
afhængig af pandestørrelse.
Pandekagerne vendes når de er lysebrune. Efter bagning stables de oven på hinanden.
Kylling i berbere
15 stk. kyllingebryst, strimles
Steges ad flere omgange i olie.
Berbere
2 spsk. Revet ingefær, 2 fed hvidløg, 1 løg, tern
½ tsk. Paprika, 1 tsk. salt, lidt peber
½ tsk. Nelliker, ½ tsk. Kanel, ½ tsk. muskatnød revet
½ tsk. Kardemomme, ½ tsk. Allehånde, ½ tsk. Fennikel, ½ tsk. koriander
Det hele køres på food processor til pasta.
Sovsen
1½ dl olie
1 kg løg i tern
½ dl citronsaft
1 dl paprika
2-3 dl tomatpure
Vand, salt, peber
Løg og olie svitses i en stor gryde.
Tilsæt berbere, citronsaft, paprika, tomatpure og juster med vand.
Kog til sovset konsistens.
Kyllingestrimlerne blandes i sovsen.
Smag retten til.
Basmatiris med nødder
500 g basmatiris
3 spsk. Olie
2-3 løg hakkede
3 fed hvidløg hakkede
2 store gulerødder, revet groft
2 tsk. spidskommen
8 kardemommekapsler
4 tsk. stødt koriander
4 tsk. sorte sennepsfrø
2 laurbærblade
8-10 dl hønsebouillon
200 g cashewnødder
Salt, peber
Risene skylles i en fin sigte.
Hæld risene i en skål med koldt vand i ca. 30 min.
Risene drypper af i en sigte.
Opvarm olien i en stor gryde og tilsæt løg, hvidløg og gulerødder. Efter 5 min. Tilsættes
risene sammen med spidskommen, koriander, sennepsfrø, kardemommekapsler og
laurbærblade.
Steg videre i 3 min. Til risene er blandet med krydderierne.
Hæld bouillon på risene og krydder med salt og peber.
Risene bringes i kog, læg låg på og lad gryden småsimre i ca. 5-10 min.
Tag gryden af varmen og lad risene trække i ca. 5 min.
Rør nødderne i risene, smag til med salt og peber.
Risene serveres som tilbehør
Madpandekager
med
kylling i berbere,
basmatiris med
nødder
Kødretter