Store og små gryder
gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Majssuppe med
kylling
1 kylling
1 porre, 1 pastinak + lidt krydderurter
Kyllingen renses og skæres i 4 stykker.
Kyllingen koges i gryde dækket med vand. Kog op og
skum for urenheder. Tilsæt urter og krydderurter
sammen med salt og evt. 1 tern hønsebouillon. Kog til
kyllingen er mør.
1½-2 liter kyllingebouillon
2-3 spsk. olie
2 løg, finthakkede
3 fed hvidløg, finthakkede
300 g champignon, grofthakkede
4 gulerøder, skrællede, minitern
500 g majskerner
1-2½ dl fløde /mælk efter smag
Frisk timian
Salt, peber,
citronsaft
Løg og hvidløg svitses klare i olien uden at tage farve.
Kom svitsede champignon, gulerødder og majs i
gryden.
Hæld bouillonen i gryden sammen med lidt hakket
timian og fløden.
Suppen koges ved svag varme i ½ time.
Smag til med timian, citronsaft, salt og peber.
Hvis suppen er for tynd kan den jævnes med lidt
maizena udrørt i vand.
Tilbehør
Kylling skåret i små stykker
Hakket persille
Kartoffelpizza skåret i trekanter
Forretter og supper