Store og små gryder
gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Forretter og supper
Kokus lime suppe
med tigerrejer
og krydrede
aspargesstænger
2 kg tigerrejer rå
Marinade:
2 dl Olie,
6 fed hvidløg, hakket fint
1 lime, saften
2-3 tsk. krydderurtemix, lidt salt
Tigerrejerne skæres på undersiden fra hoved til hale. Pil skallen af og fjern den sorte
streng. Rejerne aftørres i viskestykke og vendes i marinaden.
Rejerne steges ad flere omgange på varm pande. Rejerne må kun stege til de er lyserøde.
Suppen:
1½ dl olie
4 store løg eller 6 mindre, små tern
6-8 stilke citrongræs, det hvide finthakket
2-3 røde chili, renset, finthakket
4 spsk. Frisk ingefær, skrællet, revet
8 fed hvidløg, finthakkede
4 ds. Kokosmælk
5 dl vand
1 spsk. Tomatkoncentrat
4 limefrugter, saften
1 dl fishsauce
2 tsk. gurkemeje
Lidt stødt spidskommen
På en pande svitses løg og hvidløg i olie til de er bløde og lys gyldne.
I en stor gryde kommes de stegte løg, sammen med ingefær, citrongræs, chili, kokosmælk,
limesaft, fishsauce, gurkemeje, tomatkoncentrat, spidskommen og vand.
Lad suppen koge i max 5 minutter.
Juster konsistens, smag til.
Fyld til suppen:
2 bdt. Forårsløg, snittet mm.tyndt
2 agurker, skrællede, små tern
1 bdt. Bredbladet persille, hakket groft
Varm suppeskåle eller dybe tallerkner.
Fordel fyldet i tallerknerne.
Kom suppen over fyldet og fordel rejerne. Servereres straks sammen med tilbehøret.
Krydrede aspargesstænger
2 bdt. Grønne asparges
1 pakke butterdej
Bacon eller lufttørret skinke
1 æg, sesamfrø
De grønne asparges knækkes i bunden, så det træede tages fra.
Butterdej tøes op og der skæres ¾ cm tynde strimler.
Bacon eller skinke skæres i lange tynde strimler.
Asparges omvikles først med bacon og derefter med butterdej, så det ligner åbne spiraler.
Læg asparges spiralerne på papir på bageplader. Pensel let med æg og drys med sesamfrø.
Bages ved 180 grader til butterdejen er sprød og gylden.