Store og små gryder
gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Gudum herrehold, 19. februar, 2015.
Karrysuppe med
kylling, snoede
grisini med fyld
Kyllingedunser,
grove
kartoffelbåde,
mix salat,
Agurk i creme
fraiche
Karrysuppe med kylling, 20 pers.
2 store kyllinger, kvartes
2-3 porrer
4 tsk. salt
2 tern hønsebouillon
3-4 liter vand ca.
Kom de rensede kyllingestykker i en gryde, tilsæt vandet og bring gryden i kog.
Skum for urenheder, tilsæt resten og lad kyllingestykkerne småkoge til de er møre,
ca. 45-60 min. Køl kødet og si suppen.
Suppefyldet:
6 tsk. karry
1 dl olie
6 løg, tern
2 ds. Ferskner
2 ds. Tomater, blendede
2 ds. Kokosmælk
suppe
2 tsk. krydderurtemix
Lidt citronsaft
Kyllingekød, tern
hønsebouillon
I en gryde svitses olie, karry og løg.
Tilsæt blendede ferskner med saften, de hakkede tomater, kokosmælk, suppe og
krydderier etc.
Bring suppen i kog og lad den småkoge ca. ½ time. Smag suppen til.
Derefter tilsættes kyllingekødet skåret i små terninger. Varm suppen igennem.
Juster konsistens og smag suppen til.
Snoede grissini med fyld, 30 stk.
800 g hvedemel
200 g groft mel, hvad man har
1 pose tørgær, 10 g
2 ½ tsk. salt
7-8 dl lunken vand
De tørre dele blandes i en skål.
Tilsæt vandet og ælt dejen længe til den danner tråde og er let og fugtig. Dejen
hæves under plastpose et lunt sted.
Dejen deles i 2 stk.
Rul dejen aflangt og fladt.
Fyldet:
2 dl olie
2 spsk. Paprika
100-150 g bacon, små tern
6 fed hvidløg, knust
4 tsk. krydderurtemix
1 tsk. salt
Revet ost
-
1 Æg, sesamfrø
Bland olien med hvidløg og krydderier. Smør olien på dejen.
Drys med bacon og evt. ost.
Fold dejen med 1/3 og læg den sammen igen, så der er 3 lag. Skær tynde strimler
af dejen.
Sno strimlerne og læg dem på plader.
Strimlerne skal hæve til dobbelt størrelse.
Pensles med æg, drysses evt. med sesamfrø.
Bages ved 200 grader i ca. 20 min. Til de er sprøde.
Kylingedunser ca. 16 stk.
1 kg hakket kyllingekød
1 spsk. Salt
150 g løg, finthakket
2-3 æg
140 g hvedemel
½ stk. rød chilifrugt, finthakket
1 stk. etfedshvidløg, finthakket
1 spsk. citronsaft
1-2 tsk.. krydderurtemix, friske
krydderurter
1-2 tsk. tacomix, krydderi
Kødet kommes i skål. Saltet røres
først i kødet. Tilsæt resten og rør til
ensartet fars ca. 5 min. Frikadellerne
formes og steges i lidt olie på panden.
Eller sættes på bageplader med
bagepapir på og steges i ovnen ved
180 grader.
Ovnstegte kartoffelbåde, 20 pers.
5 kg bagekartofler
2 dl olie
2 spsk. paprika
Salt
Vask kartoflerne eller skræl dem først
og skær dem i grove både, ca. 4-6 stk.
pr. kartoffel.
Vend kartoflerne i krydderierne og
olien.
Fordel kartoflerne i bradepander med
bagepapir.
Bag kartoflerne ved 200-225 grader til
de er gyldne og møre.
Mix salat, 20 pers.
1 bk. Babymix salat
1 iceberg, snittet
1 agurk, tern
1 melon, tern
200 g grønne druer
1 dl græskarkerner, ristede i ovn/pande
1bdt. forårsløg, snittet fint
Marinade:
1 spsk honning
2-3 tsk. sennep
1spsk. citronsaft
1 dl olie
Peber, Salt, evt. lidt vand
Salaten bygges op på fade. Dressingen kringles
over salaten. Drys med druer og græskarkerner
Agurk i creme fraiche, 8 pers.
2 agurker, små tern
1 tsk. salt
Marinade:
4 dl creme fraiche 9 %
lidt sennep
2 tsk. hvidvinseddike
hakket purløg
Salt, peber og evt. lidt sukker
Agurketernene saltes og trækker i ½
time.
Derefter afdryppes agurketernene eller
væden presses af.
Marinaden blandes sammen og smages
til.
Kom agurketerningerne i marinaden og
smag til.
Kom salaten i 2 skåle.