Store og små gryder
gennem tiderne
www.kalitesser.dk
Koteletter med top
af bagt kartoffelmos
Kaperssovs
Varme ærter med
løg
Koteletter med top af bagt kartoffelmos
20 store koteletter, bankes ud
Olie/smør
Salt, peber, rasp, hvedemel
æg
Koteletterne bankes flade, vendes i mel tilsat krydderier. Derefter vendes de i æg og til
sidst i rasp.
Forsteg koteletterne i fedtstof på panden.
Kartoffelmos:
6 kg kartofler skrællede, koges møre uden salt
350 g smør
6 æg
2 potter persille, hakket
400 g bacon, ristet sprødt
500 g løg, tern, stegt blødt
200 g revet ost
Salt, peber
Kartoflerne moses og røres med smør.
Tilsæt æg, persille, løg og bacon.
Derefter tilsættes salt og peber.
Sprøjt kartoffelmosen på koteletterne eller fordel det med en ske.
Drys med ost.
Læg koteletterne i fade/bradepander og steg dem færdige i ovnen.
180 -200 grader til mosen er gylden og koteletterne er møre.
Resten af mosen gratineres i ovnen i fade.
Kaperssovs::
150 g smør
150 g hvedemel
1 liter mælk/ eller noget er fløde
½ flaske hvidvin
Kapers, eddike, sukker, salt, peber
Evt. fond eller hønsesuppe
Smelt smørret og tilsæt melet og bag det godt sammen.
Tag gryden fra varmen et par minutter.
Tilsæt mælken og pisk sovsen sammen.
Varm sovsen og tilsæt vin, eddike, kapers etc.
Kog sovsen igennem og smag til.
Varme ærter med løg
1,2 kg ærter fine, 2 poser
200 g bacon
1,5 kg løg
1 potte persille
Fedtstof til stegning
Bacon steges sprødt og lægges til afdrypning
Løgbåde steges møre.
Ærterne varmes i kogende vand.
Smid vandet væk.
Tilsæt løg, bacon og persille, smag til med salt og peber.